PLEZIER IN MUZIEK

Dirigent

Mijn naam is Roy van Lent, geboren op 7 januari 1986 in ‘s-Hertogenbosch. Sinds januari 2021 heb ik het dirigeerstokje over mogen nemen bij Plezier In Muziek Rossum. Naast dit prachtige orkerst ben ik ook dirigent in Hoogeloon bij showband Sint Joris en het jeugdorkest van Exempel te Empel.

Mijn muzikale loopbaan begon op mijn vijfde levensjaar toen ik begon met slagwerk bij harmonie Glorieux in ‘s-Hertogenbosch. Ik vervolgde mijn muzikale studie op mijn 15e door trompet te gaan spelen. Nadat ik saxofoon en trombone had geprobeerd had de trompet mijn hart veroverd en ben ik vandaag de dag nog steeds te vinden als trompettist bij diverse orkesten en bandjes. Na het vwo af te hebben grond ging ik muziekwetenschap studeren aan de universiteit Utrecht. Dit combineerde ik met een studie klassiek trompet aan het HKU in Utrecht waar ik studeerde onder Arto Hoornweg. Maar omdat het bloed kruipt waar het niet gaan kan, maakte ik een overstap naar lichte muziek aan het conservatorium te Tilburg.

Naast deze professionele wereld ben ik ook actief in het Oeteldonkse carnaval waar ik talloze arrangementen schreef voor diverse verenigingen en kapellen, maar ook buiten de carnaval om heb ik voor menig orkest de arrangementen mogen verzorgen in de afgelopen jaren. Momenteel ben ik tevens werkzaam als docent muziek in het middelbaar onderwijs, geef ik les als klein koper docent en ben ik sinds 2020 secretaris van drumfanfare Exempel, waar ik ook zelf deel uitmaak van de Marching Band.

Ik hoop u snel te mogen ontmoeten bij een van onze repetities of aankomende concerten.