PLEZIER IN MUZIEK

Nu

Zoals al op de homepage aangegeven is de belangtelling voor fanfaregezelschappen landelijk in de afgelopen jaren afgenomen en is ‘vergrijzing’ een woord wat vaak naar voren komt bij diverse verenigingen.

Fanfaregezelschappen worden (te) vaak toch nog gezien als “oubollig” en “hoempapa”. Dit terwijl onze vereniging al jaren met succes themaconcerten organiseerde met als laatste hoogtepunt drie topevenementen tijdens ons 110-jarig jubileum in 2019.

En toch weten wij de jongeren niet te bereiken of te behouden voor onze vereniging. Hierbij is het woord ‘jongeren’ een breed begrip. Het gaat namelijk om de groep tussen 15-40 jaar. Binnen de vereniging is daarom een ambassadeursgroep gestart in die leeftijdcategorie die gaat proberen deze groep beter te bereiken voor Plezier In Muziek.

Vaak willen mensen zich niet meer voor vast verbinden aan een vereniging maar vinden het wel leuk om mee te doen met een project op tijdelijke basis. Ook is er steeds meer de wens bredere muziekuitvoeringen te maken naast alleen blaasmuziek. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een popgroep met blazerssectie, DJ met blazerssectie, werken met een zanggroep. Niets is onmogelijk!

Dit zijn onze ideeën voor de toekomst van de muziek onze dorpen. Wij zijn daar als muzikanten enthousiast over en hopen dit ook over te brengen naar ons publiek.

Heb je interesse en/of heb je nog goede suggesties meld je dan aan via https://www.plezier-in-muziek.nl/steun-ons.html of informeer nader bij een van onze bestuursleden.